Közélet

Fizetni is hajlandó a túszok hollétéről szóló információkért Izrael

A tippadók biztonságát is garantálja és teljes titoktartást is ígér az izraeli hadsereg.

A bombatámadások után szórólapok lepték el Gáza utcáit, melyek szintén az izraeli légierő gépeiről érkeztek. Az arab nyelvű üzenetekben az izraeli hadsereg (IDF) pénzt és védelmet kínál azok számára, akik helyes információkat közölnek a Hamász által elrabolt túszok hollétéről.

In this picture taken during a media tour organised by the Israeli military on October 22, 2023, Israeli soldiers guard Kibbutz Beeri along the border with the Gaza Strip, in the aftermath of a Palestinian militant attack on October 7. (Photo by Thomas COEX / AFP)
Fotó: AFP

A szórólapok szerint az IDF a védelem és a pénz mellett teljes titoktartást is ígér azoknak, akik értékes információkkal segítik a túszok kiszabadítását. Az izraeli háború kitörésekor 

a Hamász mintegy 1400 izraelit ölt meg és nagyjából kétszáz túszt is ejtett. 

A túszok sorsa ismeretlen, bár többen közülük halottak lehetnek. Ugyanakkor a túszok biztonsága lehet az egyik oka annak, hogy Izrael még mindig nem indította meg szárazföldi invázióját Gáza ellen – írja a Bloomberg.

Az Egyesült Államok és az által is terrorszervezetként nyilvántartott Hamász eddig négy túszt engedett szabadon, Katar közvetítésének köszönhetően.

 

izraeli háború Gáza túsz Hamász IDF
Kapcsolódó cikkek