Közélet

Putyin szerint nyugati ügynökök állnak a mahacskalai antiszemita zavargások mögött

Az orosz elnök tanácskozást hívott össze, hogy megvitassa, hogyan használja fel a nyugat a közel-keleti eseményeket a társadalom megosztására.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a mahacskalai antiszemita zavargásokat nyugati különleges szolgálatok ügynökei ösztönözték a közösségi hálózatokon keresztül, egyebek között Ukrajna területéről. Az orosz államfő ezt Novo-Ogarjovóban jelentette ki a dagesztáni zavargások és a közel-keleti konfliktus ügyében megtartott rendkívüli tanácskozáson.

Fotó: AFP

Az orosz elnök azt nyilatkozta, hogy nem biztos benne, hogy „Kijev minden magas rangú nyugati pártfogója tudja, hogy mit csinálnak az alárendeltjeik, akik pogromokat szítanak Oroszországban”. Putyin hangsúlyozta, hogy az 

orosz biztonsági szolgálatoknak és a bűnüldöző szerveknek határozottan fel kell lépniük az ország alkotmányának védelme érdekében.

Az orosz elnök korábban tanácskozást hívott össze a rendőri szervek vezetőivel, hogy megvitassa a nyugat kísérleteit, amellyel a közel-keleti eseményeket kívánja arra használni, hogy megossza a társadalmat. Vasárnap a dagesztáni Mahacskalában található repülőteret felbőszült tömeg árasztotta el, hogy a Tel-Avivból érkező járat izraeli utasaira vadásszon.

 

zavargás moszkva izraeli háború Vlagyimir Putyin antiszemitizmus
Kapcsolódó cikkek