Több halálos áldozattal és számos sérülttel járó súlyos vonatbaleset történt vasárnap az indiai Andhra Pradesh államban, mikor két személyszállító vonat összeütközött – közölték a helyi hatóságok. A vasúttársaság vezető tisztségviselőjének, Szaurab Praszadnak a tájékoztatása szerint az állam Vizianagaram kerületében történt a baleset, amelynek 13 halálos áldozata és több mint 25 sérültje van.

Fotó: AFP

Az illetékes szerint a tragédiát az okozta, hogy egy érkező személyvonat belerohant egy álló személyvonatba. Az ütközés miatt legalább három vasúti kocsi kisiklott. Praszad hozzátette, hogy az előzetes vizsgálatok alapján emberi mulasztás okozta a balesetet. Vasárnap este Narendra Modi indiai miniszterelnök az X közösségimédia-platformon együttérzését fejezte ki a gyászoló családokkal.

Indiában gyakoriak a vasúti balesetek. Júniusban Kelet-Indiában több mint 280 halálos áldozata volt egy vasúti szerencsétlenségnek, amelyben ugyancsak két személyvonat ütközött. Több mint 12 millióan utaznak naponta India-szerte mintegy 14 ezer vonaton az ország 64 ezer kilométernyi vasúti hálózatán.