Közélet

Az ukrán veteránok szerint nem tisztelik őket

Ukrajna veteránügyi minisztériuma felmérte, hogy a veteránok szerint milyen a megítélésük. Nagy részük úgy gondolja, hogy az ukrán lakosság nem tiszteli őket eléggé, és hogy a kormány nem tesz eleget annak érdekében, hogy ez változzon.

Az ukrajnai veteránok nagyjából fele úgy érzi, hogy a társadalom nem tiszteli a hozzájuk hasonló embereket. Az ukrán veteránügyi minisztérium veteránalapjának osztályvezetője elmondta, hogy felmérést végeztek korábbi katonáik körében, és azt állapították meg, hogy a válaszadók 38,8 százaléka szerint inkább tisztelik őket, 34,3 százalék pedig úgy gondolja, hogy inkább nem.

Ukrainian veterans, participants of the eastern Ukraine war
Fotó: SOPA Images

A felmérést az Ukrinform tette közzé, az is kiderül belőle, hogy a válaszadók 9,8 százaléka azt nyilatkozta, hogy az ukrán társadalom egyáltalán nem tiszteli a veteránokat, 4,5 százalékuk azonban meg van győződve arról, hogy határozottan tisztelik a kiszolgált katonákat, írta a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

Julia Kirillova elmondta, hogy 

a felmérés szerint a válaszadók mintegy fele (44,6 százalék) azt válaszolta, hogy az állam inkább nem tesz eleget a veteránok iránti kötelezettségeinek.

A megkérdezettek egyötöde úgy gondolja, hogy az állam egyáltalán nem teljesíti a veteránokkal szembeni kötelezettségeit. A felmérésben 2457 veterán és aktív katona vett részt.

Az Egyesült Államok külügyminisztere nemrég Ukrajnába utazott, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek hangsúlyozta, hogy Amerika hosszú távon is Kijev mellett áll. Mint mondta, ami Ukrajnában történik, nemcsak az ukránoknak számít, hanem az egész világnak és az Egyesült Államoknak is.

 

ukrajna orosz-ukrán háború veterán katonák
Kapcsolódó cikkek