Joe Rogan halloweeni adásában szerepelt ahol egyebek között arról is beszélt, hogy Soros György hogyan alakította át az amerikai társadalmat, vagy épp arról, hogy a koronavírus-járvány halálozásait valójában a lélegeztetőgépek okozták, de szóba került az is, hogy miért vette meg a Twittert.

Musk elmondása szerint Soros György alapvetően gyűlöli az emberiséget, és eltérítette az amerikai politikát az adományaival. Musk szerint bár a legnagyobb figyelmet az elnökválasztási kampányokra adott pénzek váltják ki, Soros támogatásai közül jóval fontosabbak a tagállami vagy városi kerületi ügyészek  kampányaira adott összegek. Ugyanis a törvényeket úgy is meg lehet változtatni, hogy azokat nem tartatják be, amiben a kerületi ügyészeknek kulcsszerep jut.

Musk
Fotó: Twitter

A több mint kétórás beszélgetésben Musk azt is elárulta, hogy miért vette meg a Twittert: elmondása szerint azon aggódott, hogy a közösségi oldal – amelyet időközben X-re nevezett át – korrozív hatással van a civilizációra. A Tesla-vezér szerint a San Franciscó-i belváros apokaliptikus állapota is jelzi, hogy milyen káros hatású a területet uraló „agyvírus”, amely azonban a Twitter segítségével globálisan is elterjedhet. 

Az oldal szerinte, mielőtt felvásárolta volna, egyszerre volt kormányzati kiadvány és a szélsőbal ideológiai fegyvere.

Az adásban Musk arra is utalt, hogy a koronavírus-járvány idején a lélegeztetőgépek hatására haltak meg sokan. A milliárdos szerint ebben az esetben a kezelés rosszabb volt, mint maga a betegség. A műsor alatt Rogan a Cybertruck védelmét is tesztelte, közelről lőtt egy ilyen járműre íjjal. A Cybertruck kibírta a csapást.