A világ gazdaságainak újranyitását és a vakcinációt követően egy ideig úgy tűnhetett, hogy magunk mögött hagyhatjuk az oltásokkal kapcsolatos vitákat, ám miután az utónevéről és a vakcinákkal kapcsolatos szkepticizmusáról ismert Robert F. Kennedy Jr. közölte, hogy beszáll az elnökjelölti versenybe, hamarosan kiderült, hogy mindez hiú ábránd volt.

Az egykori elnök, John F. Kennedy unokaöccsének hangját előbb igyekezett felerősíteni egy, Ron DeSantis indulásának bejelentéséhez hasonló Twitter-beszélgetésen, majd az egyik legnépszerűbb podcast, Joe Rogan műsorának is a vendége volt. Ekkor szabadultak el igazán a dolgok, hiszen a beszélgetés alatt – a korábban már pont az oltásellenes nézetek terítése miatt bajba került – RFK mindenfajta ellenvetés nélkül oszthatta meg gondolatait.

 joe rogan
robert f kennedy jr
youtube talk show
Joe Rogan és Robert F. Kennedy Jr. beszélgetése
Fotó: PowerfulJRE / YouTube

Minderről a Vice-on született írás, amely felidézte, hogy 

Kennedy elmondta a wifi szörnyű káros hatásairól szóló gondolatait – szerinte az autizmust, ételallergiákat, ekcémát, asztmát és más krónikus betegségeket okoz, rombolja a mitokondriumot és megnyitja az agy-vér gátat, különböző toxinok áramlását segítve ezzel –, 

és ezt az írást Rogan egy korábbi vendége, az oltáskutató Peter Hotez is megosztotta, nem túl hízelgő kommentár kíséretében.

A Kennedyk és a CIA

Kennedy Rogannak arról is beszélt, hogy 

meggyőződése szerint a CIA ölte meg nagybátyját, az egykori elnök John F. Kennedyt, majd pár évvel később apját, Robert Kennedyt is. 

Hozzátette, hogy úgy gondolja, hogy ő is a szervezet célkeresztjében lehet, ám ez ellen megtette a szükséges óvintézkedéseket, ám azt nem árulta el, hogy mik ezek a biztonsági lépések.

A politikus oltásellenessége egyébként nem a koronavírussal kezdődött, hanem már korábban is a vakcinák ellen volt, de úgy gondolja, hogy a transzszexualitás okát is a vízben található vegyi anyagokban kell keresni. Rogannal beszélgetve az ivermectin kiváló koronavírus elleni hatásairól és az oltások veszélyeiről is hosszan elbeszélgetett. Hotez kritikáját azonban Rogan nem vette jó néven és időlimit nélküli nyilvános vitát kezdeményezett a kutató és Kennedy között, majd hamarosan természetesen Musknak is be kellett kapcsolódnia a beszélgetésbe – írja a Futurism.

Fotó: AFP

Hotez azonban nem fogadta el a nyilvános vitára szólító felhívást, amire válaszul többen elkezdték követni és zaklatni a kutatót, akire Musk – aki szintén többször hangoztatta már szkepticizmusát mind az oltásokkal, mind a lezárásokkal szemben – kiadta a kilövési engedélyt. A ketrecharcos összecsapásra készülő milliárdos szerint Hotez azért nem kíván vitatkozni Kennedyvel, mert tisztában van vele, hogy veszítene. Később a Tesla-vezér arról is írt, hogy sokan, köztük ő maga is súlyos mellékhatásoktól szenvednek az oltás felvétele után. Ugyanakkor

azt senki nem tagadja, hogy a koronavírus elleni vakcináknak lehetnek mellékhatásai, azt azonban a legtöbb kutató nem fogadja el, hogy azok hatástalanok vagy épp károsak lennének. Az újranyitások inkább a tudósok véleményét igazolják.

Végül Hotez is azt írta, hogy hajlandó ellátogatni és részt venni egy értelmes párbeszédben, ám szerinte a vitának nem szabad szem elől tévesztenie, hogy a Delta/BA.1 hullámokban 200 ezer oltatlan amerikai vesztette életét a vakcinákkal szembeni lázítás miatt.