Közélet

Hamarosan eldől, hogy Libanon megtámadja-e Izraelt, Tel-Aviv csapatokat vezényelt a határra

Hasszan Naszrallah, a Hezbollah vezére hamarosan beszédet tart, amiből kiderül, hogy Libanon megtámadja-e Izraelt. Csütörtökön állítólag tizenkilenc csapást mértek Libanon területéről az Izraeli állásokra. A feszültség nagy, Tel-Aviv csapatokat vezényelt a határra.

Izrael magas fokú készültségben van, és csapatokat vezényelt a libanoni határhoz, mivel hamarosan eldől, hogy a Hezbollah beszáll-e a háborúba. A Libanont irányító terrorszervezet vezetője pénteken, november 3-án mond beszédet, amelyben kihirdetheti a Tel-Aviv elleni támadást.

Beirut,City-lebanon,29-7-2023:,Hezbollah,Leader,Hassan,Nasrallah,,Who,Is,Holding
Fotó: Shutterstock

Izraeli tisztségviselők jelezték, hogy minden eshetőségre felkészültek 

írta meg a Telegraph.

A Hezbollah vezére, Hasszan Naszrallah egyelőre nem szólalt fel a Gázában zajló eseményekkel kapcsolatban, annak ellenére, hogy a határon nagy a feszültség a két ország között.

Az Egyesült Államok is készül arra, hogy Libanon és Irán beszállhat a harcokba. Ráadásul egy hírszerzési jelentés szerint az orosz félkatonai szervezet, a Wagner csoport arra készülhet, hogy légvédelmi rendszerekkel lássa el a Hezbollah-t. A két szervezet harcosai jelen vannak Szíriában, és egyes információk szerint itt adhatja át a PMC a fegyvereket és a hozzá tartozó rakétákat a terrorszervezetnek.

Még Hasszan Naszrallah pénteki beszéde előtt a Hezbollah olyan közleményt adott ki, hogy csütörtökön 19 egymást követő csapást mért Izraelre. Az ilyen kijelentések azokat a várakozásokat erősítik, hogy Libanon valóban új frontot nyithat a harcokban. Emellett Izrael is közölte, hogy valóban vannak összecsapások a libanoni határon. Állításuk szerint végeztek két terroristával, akik páncéltörő rakétával akarták lőni az Izraeli állásokat.

,

izraeli háború Izrael Hezbollah Tel-Aviv Libanon
Kapcsolódó cikkek