Közélet

Orosz drónokat lőtt le az ukrán légvédelem

Ukrajnában semmisített meg a hazai hadsereg orosz kamikaze drónokat. A roncsok becsapódásának nem voltak halálos áldozatai, de károk keletkeztek a közeli lakóházakban.

Oroszország 14 Sahid 131/136 típusú kamikaze drónnal és egy nagy hatótávolságú X–22-es rakétával támadta Ukrajnát szerdára virradóra, a légvédelem valamennyi drónt megsemmisítette a levegőben – közölte az ukrán légvédelem.

A hideg idő beálltával újabb támadásokra készülhet az orosz hadsereg.
Fotó: AFP

Az ukrán védelmi minisztérium közleménye szerint az Oroszország délkeleti részéből helyi idő szerint kedd este 8 órakor indított hétórás támadássorozat Ukrajna központi, délkeleti és nyugati régiói ellen irányult, a célt tévesztett X–22-es rakéta pedig a Zaporizzsjai területen, egy mezőn ért földet. Becsapódásának nem voltak halálos áldozatai, de károkat okozott a közeli lakóházakban.

Több mint tízezer civil halt meg az orosz–ukrán háborúban

Az áldozatok között magas az olyan idős emberek száma, akik nem akartak vagy nem tudtak biztonságos helyre költözni.

Ukrajna az egy évvel ezelőtti, az energetikai létesítményeit ért orosz támadások tapasztalatai alapján jelentősen megerősítette az érintett telephelyek védelmét, arra készülve, hogy a hideg idő beálltával újabb támadásokra készülhet az orosz hadsereg.

 

Ukrajna ukrán légvédelem támadássorozat rakéta Oroszország
Kapcsolódó cikkek