A Nevadai Egyetem Las Vegas-i campusán lövöldöző ámokfutó, aki három embert megölt és egy negyediket súlyosan megsebesített, egy egyetemi tanár volt, aki sikertelenül jelentkezett az intézménybe – közölte egy, a nyomozás részleteit ismerő rendőr.

Fotó: AFP

A támadó, aki a helyszínre érkező rendőrökkel vívott tűzharcban maga is életét vesztette, korábban az Észak-Karolinában található East Carolina Egyetemen dolgozott.

A férfi támadása a legsúlyosabb lövöldözés volt a városban 2017 októbere óta, amikor egy fegyveres 60 embert megölt és több mint 400-at megsebesített, amikor tüzet nyitott a Mandalay Bay kaszinó ablakából. Az eset tanulságai ugyanakkor most segítették a gyors rendőri intézkedést és a lövöldöző mielőbbi megfékezését – olvasható az AP hírügynökség tudósításában.

A visszautasított professzor az egyetem Lee Business School nevű intézményének negyedik emeletén nyitott tüzet, majd az épület több más emeletén is járt, mielőtt az épület előtt tűzharcba keveredett két egyetemi rendőrrel, melyben életét vesztette – közölte a felsőoktatási intézmény rendőrfőnöke, Adam Garcia.

A hatóságok az első segélyhívás után nagyven perccel jelezték, hogy helyreállt a rend. 

Azt nem tudni, hogy az intézmény 30 ezer hallgatója közül hányan tartózkodtak a campuson, de a rendőrség szerint, ha nem sikerült volna időben beavatkozniuk, az rengeteg további áldozattal járt volna. Azt ugyanakkor nem árulták el, hogy a támadó milyen fegyvert használt.