Közélet

Ámokfutó lövöldözött a Las Vegas-i egyetemen

Újabb iskolai lövöldözés történt az Egyesült Államokban. A Las Vegas-i merényletben legalább hárman meghaltak, a negyedik áldozat a támadó.

Legalább hárman meghaltak, miután egy fegyveres lövöldözni kezdett a Las Vegas-i egyetemen szerdán, az eset negyedik halottja a támadó, akit holtan találtak – közölte a nagyváros rendőrsége.

A vizsgálat még tart a helyi hatóság közösségi médiában közzétett nyilatkozata szerint, ám azt is közölték, hogy a elmúlt, a gyanúsított halott, a sérültek számáról és állapotáról későbbre ígértek tájékoztatást.

Fotó: AFP

További részleteket nem közöltek az esetről, így a feltételezett elkövető halálának körülményeiről sem. Annyit tudni, hogy a Nevadai Egyetem gazdasági karának otthont épülethez riasztották a rendőröket szerdán napközben.

Ezzel egy időben Las Vegas egyik kórháza, a Sunrise Hospital arról adott hírt, hogy sürgősségi osztályukon három embert ápolnak a lövöldözés nyomán. Az intézmény traumatológiai igazgatója azt közölte, hogy 

a lövöldözés hírére átmenetileg életbe léptették a tömegsérülésekre vonatkozó eljárási rendet, de a kórház később visszaállt a normál működésre.

A mostani lövöldözés két nappal követ egy másik hasonló esetet az Egyesült Államokban. Kedden ugyanis a texasi Austin városában végzett összesen hat emberrel, köztük szüleivel is egy 34 éves férfi.

A rendőrségi vizsgálat megállapítása szerint a tettes először, vélhetően még hétfőn éjszaka, a szüleit gyilkolta meg otthonukban, majd kedd reggel megsebesítette egy iskola biztonsági őrét. Ezután egy másik helyszínen újabb két embert sebesített meg halálosan, majd délután egy kerékpárosra is tüzet nyitott, aki azonban csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Az esti órákban aztán egy betöréshez kiérkező rendőrre lőtt rá, nem életveszélyes sérüléseket okozva. A tettes a helyszínről autóval menekült el, de balesetet szenvedett, és a rendőrök így fogták el. A betörés helyszínén a hatóságok még két holttestet találtak.

Joe Biden elnök a két erőszakos esemény nyomán ismét arra szólította fel a Kongresszust, hogy fogadja el az általa javasolt törvényt a támadó fegyverek és a nagy kapacitású tölténytárak betiltásáról.

 

ámokfutó Las Vegas lövöldözés
Kapcsolódó cikkek