Újabb öt évig Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. 

– írta Facebook-oldalán Csák János.

„Értékőrző tevékenységéhez további sikereket kívánok!” – fogalmazott a Kulturális és Innovációs miniszter. 

Az irodalmi múzeum honlapján azt írják, hogy Csák János kulturális és innovációs miniszter 2024. február 1-jei hatállyal Demeter Szilárd Csabát nevezte ki a Petőfi Irodalmi Múzeum élére.  

A pályázati kiírásra Demeter Szilárd Csaba egyedüli jelentkezőként nyújtotta be vezetői koncepcióját, 

amelyet a szakmai bizottság a részletes meghallgatást követően egyhangúlag támogatásra javasolt. A miniszter elfogadva a bizottság ajánlását újabb öt évre bízta meg Demeter Szilárd Csabát a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói teendőinek ellátásával – írja a PIM. 

Demeter Szilárd jelenlegi főigazgató korábban a  a Mandineren jelentette be, hogy ismét megpályázza a pozíciót. Demeter Szilárd szintén a Mandineren megjelent írásában magyarázta meg azt a kijelentését, hogy  „nagyon könnyen megszűnhet a Sziget Fesztivál, ha úgy döntünk”. A kormánybiztos korábban a Spirit FM műsorában kifejtette, hogy a Petőfi Kulturális Ügynökség tulajdonába került több a Hajógyári-szigeten található terület is, például ahol a Sziget Fesztivál ideje alatt a VIP-kemping és a fesztivál pénzügyi bázisa is működik. „Ha mi most nagyon befeszülnénk, akkor azt mondanám, hogy mivel kikerült belőle a magyar tulajdonrész – tehát Kádár Tamásékat kivásárolta az amerikai tulajdonos –, ezért nekünk nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani

De nem gondolkodhatunk így, mert a Sziget Fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka sokkal nagyobb annál, hogy én mit szeretnék a nyolc hektárunkon”

– idézte elsőként a kormánybiztos szavait a Világgazdaság.