BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Close,Up,Of,White,Multiple,Electrical,Socket,In,Woman,Hands

Lakástüzet nem csak a gyertyák vagy a csillagszórók okozhatnak karácsonykor

Az év végi ünnepek alatt megduplázódik az otthoni tűzesetek száma. Karácsonykor és szilveszterkor nemcsak a gyertya, a mécses, a csillagszóró vagy a zárlatos fényfüzér lehet lakástűz forrása, hanem a fűtőberendezések, például a kályhák is.

A karácsonyi ünnepek és a szilveszter az egyik legkockázatosabb időszak lakásbiztosítási szempontból a nyári viharszezonhoz hasonlóan. Ebben az időszakban megduplázódik a tűzesetek száma – írta a Netrisk az MTI-nek eljuttatott közleményében hétfőn.

A biztosítási portál felhívta a figyelmet arra, hogy fokozott óvatossággal kell használni a karácsonyi elektromos és nyílt lángot használó díszeket. 

Az ünnepek alatt a gyertyákra, mécsesekre, csillagszórókra, zárlatos fényfüzérekre is figyelni kell, de a fűtőberendezések, például a kályhák is sok lakástűz forrásai.

Advent első hétvégéjén Apcon halt meg egy ember, miután kigyulladt az elektromos ágymelegítője.

A karácsonytól függetlenül érdemes füstjelzővel, illetve a gázfűtés esetén hitelesített, megbízható szén-monoxid-érzékelővel felszerelni az ingatlant – mondta Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, hogyha mégis baj történne, akkor kulcsfontosságú a kárenyhítés, a káresemény gyors és pontos dokumentálása, ami megkönnyíti a kártérítési ügyintézést.

A tájékoztatása szerint a Netrisknél az idén kötött új lakásbiztosítások átlagos éves díja december közepén elérte a 35 ezer forintot. Sok biztosítás díja az éves inflációval emelkedik – emlékeztetett a szakember, aki szerint

érdemes lehet mindenkinek elővennie a lakásbiztosítását, mert lehetnek a meglévőnél kedvezőbb új ajánlatok, és jövőre nemcsak az évfordulón, de márciusban is lehet biztosítást váltani.

Tízezer forint, életet menthet, mégis sajnálják rá a pénzt a magyarok

A dohányzással összefüggő egészségügyi ártalmakat ma már senki sem vitatja, azt azonban kevesebben tudják, hogy ez a magyarországi lakástüzek egyik fő okozója is. Miközben a világon több mint egymilliárd ember füstöl, addig nálunk kétmillióan gyújtanak rá rendszeresen. A Füstmentes formába hozunk! elnevezésű kampány sajtóeseményén Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke többek között arról is beszélt a Világgazdaságnak, hogy hazánkban továbbra sem elterjedtek a füst- és tűzjelző berendezések, pedig egy átlagosnak mondható, 40-50 milliós lakásban a tízezer forintos kiadás nem igazán jelent pluszköltséget.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.