Lövöldözés történt csütörtökön a prágai Jan Palach téren, többen életüket vesztették és több tucatnyian megsérültek – közölte a rendőrség, amely szerint egy támadó volt, akit ártalmatlanítottak.  

A police officer cordon off an area near the university in central Prague, on December 21, 2023. Czech police said Thursday a shooting in a university building in central Prague has left "dead and wounded people", without providing further details.
"Based on the initial information we have, we can confirm dead and wounded people on the scene," police said on X, formerly Twitter. (Photo by Michal CIZEK / AFP)
Fotó: AFP

Vit Rakusan cseh belügyminiszter közölte, hogy nem volt más gyanúsított a helyszínen, illetve felszólította az embereket, hogy működjenek együtt a rendőrséggel. A prágai mentőszolgálat megerősítette, hogy 

tizenegyen haltak meg, és többen megsérültek. 

Petr Fiala miniszterelnök közölte, hogy lemondta minden tervezett programját – írta az AP hírügynökség. A prágai mentőszolgálat megerősítette, hogy 11 ember halt meg, köztük a lövöldöző. A közlemény szerint 

körülbelül harmincan sérültek meg, köztük kilencen súlyos állapotban vannak.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy többen meghaltak, illetve megsebesültek egy lövöldözésben Prága központjában. A lövöldözés a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán történt, a Jan Palach téren, az egész teret és a környéket is lezárták.