Közélet

Záporoznak a drónok Ukrajnára és Oroszországra

Mind a két fél arról számolt be, hogy az éjjel lelőtt egy csomó ellenséges drónt.

A hétfőről keddre virradó éjjelen mind az oroszok, mind az ukránok arról számoltak be, hogy számos ellenséges drónt lőttek le. Az orosz hadügyminisztérium Telegram-csatornáján közzétett bejegyzés szerint több mint 40 ukrán drónt hárítottak el az Azovi-tenger és a Krím-félsziget felett.

A sikerekről beszámoló orosz jelentés szerint 22 drónt megsemmisítettek az éjjel, további 13-at pedig elfogtak, majd moszkvai idő szerint reggel hat körül újabb hat eszközt semlegesítettek. 

A krími hídon felfüggesztették az autóforgalmat.

EDITORS NOTE: Graphic content / An Israeli drone flies over head at the Israeli-Gaza border on October 12, 2023, as battles between Israel and the Hamas movement continue for the sixth consecutive day. Thousands of people, both Israeli and Palestinians have died since October 7, 2023, after Palestinian Hamas militants entered Israel in a surprise attack leading Israel to declare war on Hamas in the Gaza Strip enclave on October 8. (Photo by JACK GUEZ / AFP)
Fotó: AFP

Az ukrán hatóságok pedig azt közölték, hogy az Oroszországból indított 17 drónból 10-et semmisítettek meg az éjjel. A nyugat-ukrajnai Lviv megye kormányzója szerint három orosz drón eltalált egy meg nem nevezett infrastrukturális célpontot, de a károk csak minimálisak, és áldozatok sincsenek.

Az ukrán légierő beszámolója szerint az orosz drónokat különböző régiók felett lőtték le és közölték azt is, hogy az oroszok hat Sz–300-as rakétát is kilőttek Donyeckben és Herszonban található polgári célpontok ellen. Herszon megye azonos nevű székhelyében ez legalább két ember halálát is okozta.

 

drón rakéta háború Oroszország Krím
Kapcsolódó cikkek