Miután a hónap elején újabb, Jeffrey Epsteinnel kapcsolatos bírósági iratok kerültek napvilágra, ismét fellángolt a vita: vajon tényleg önkezével vetett-e véget életének a bankár? Testvére, Mark Epstein nem hisz az öngyilkosságról szóló hivatalos magyarázatnak.

A The Guardiannak nyilatkozva felidézte utolsó beszélgetésüket, mely szerint a 2007-es floridai vádalkuja miatt fivére azt gondolta, hogy védettséget élvez a vádakkal szemben. Persze Epstein ezután került börtönbe, ami rácáfolt a feltételezésére, ám Mark mégsem hisz a hivatalos változatnak.

Jeffrey Epstein Appears In Manhattan Federal Court On Sex Trafficking Charges
Fotó: Stephanie Keith / Getty Images

Mark szerint ennek ellentmond a boncolási jegyzőkönyv, és

az is gyanús, hogy a Jeffrey Epstein cellájának ajtaját vevő kamera pont azon az éjjelen nem működött. 

Hozzátette, hogy úgy tudja, azon az éjjelen nem volt az összes cella ajtaja sem zárva a körleten. Az ügyben a börtönőröket gondatlansággal és a feljegyzések meghamisításával is megvádolták, ám Epstein bizalmasa, Ghislaine Maxwell elítélése után felmentették.

A spekulációt tüzeli, hogy Epstein számos nagy hatalmú politikussal és üzletemberrel ápolt jó viszonyt, akikről akár terhelő információkat is tudhatott. A január elején nyilvánosságra került iratok például András herceg és Bill Clinton renoméját is tovább rombolták, de a bukott bankár hagyatékából 150 millió dollárt az áldozataiknak kellett kifizetni.

A kiskorúak megrontása miatt 2007-ben elítélt pénzember haláláról szóló hivatalos magyarázatot el nem fogadó Mark most új vizsgálatot követel. A rejtélyt azonban, hogy testvére honnan szerezte vagyonát, Mark sem kívánta megvitatni, és arról a január elején nyilvánosságra került iratok sem nyújtanak felvilágosítást.

Mark ugyanakkor azt is állítja, hogy testvére örökségét nem ő felügyeli, és abból nem kapott egy vasat sem, ám fivére miatt annál több halálos fenyegetésben volt része, és az FBI is vizsgálódott utána, mielőtt tisztázta magát.