Folyamatosan nő a nemzeti konzultációt kitöltők száma, már 1 millió 172 ezren küldték vissza válaszaikat – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a kormány Facebook-oldalán.

Karnok Csaba20221114 Szeged 

Nemzeti konzultáció a brüsszeli szankciókról 
Illusztráció.

Fotó: Karnok Csaba KC
Délmagyarország (DM)20221114 Szeged Nemzeti konzultáció a brüsszeli szankciókról Illusztráció.Fotó: Karnok Csaba KCDélmagyarország (DM)
Már több mint egymillióan küldték vissza a konzultációt. Fotó: Karnok Csaba

Kovács Zoltán a videóban elmondta, ezzel egy rendkívül erős üzenet fogalmazódik meg, amelyet Brüsszelben sem hagyhatnak majd figyelmen kívül. Az államtitkár úgy fogalmazott, az európai baloldal képviselői még az ünnepek alatt is folyamatosan jelét adták annak, hogy mások mellett a migráció, a háború finanszírozása és a rezsicsökkentés eltörlése kérdésében is azon dolgoznak, hogy megkerüljék a magyar emberek akaratát.

Kovács Zoltán szerint Korányi Dávid újbóli színrelépése és megjegyzései is nyilvánvalóvá teszik azt, hogy a magyar és az európai baloldal is azon dolgozik, hogy Magyarország ne kaphassa meg a neki járó uniós forrásokat, és a magyarok úgy táncoljanak, ahogy ők fütyülnek.

Az államtitkár a videóban mindenkinek köszönetet mondott, aki kitöltötte a konzultációt, illetve azoknak is, akik majd ezt követően teszik ezt meg.

Akadálymentesen is kitölthető a nemzeti konzultáció

Ily módon csaknem százezer vak, illetve gyengénlátó, és több mint hatvanezer siket, valamint nagyothalló fejtheti ki véleményét.