BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Földrengés: egyre több halottat találnak a romok alatt Japánban

A helyi hatóságok szerint még mintegy száz helyen lehetnek emberek a romba dőlt épületek alatt, több mint kétszáz személyt még keresnek.

Az újév napján Japán középső részén, a Noto-félszigetet és a környező területeket sújtó erős földrengés áldozatainak száma szombatra elérte a százat, és mintegy kétszáz személyt még keresnek a helyi hatóságok jelentése szerint.

Fotó: AFP

A 7,6-es erősségű rengés jelentős szerkezeti károkat és tüzeket okozott a Japán-tenger partján fekvő Isikava prefektúrában. A helyi hatóságok szerint még mintegy száz helyen lehetnek emberek a romba dőlt épületek alatt. Szombaton reggel 211 embert tartottak nyilván eltűntként.

A hatóságok 31 ezer embert evakuáltak 357 ideiglenes szállásra, de a segélyszállítmányok eljuttatása hozzájuk még nehézségekbe ütközik a megrongált úthálózat miatt. Egyes menhelyeken a vezetékes vízellátás az okozott károk miatt nem biztosítható, ami a vízöblítéses illemhelyek működésképtelensége miatt higiéniai problémákat okoz.
A térséget utórezgések is sújtják, közöttük egy 5,3-es erősségű szombat reggel.

Japán csak amerikai segítséget fogad el a földrengés utáni mentéshez

A kormány a költségvetési tartalékból fedezi a károk helyreállítását.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.