Két, arcát maszkkal elfedő ember hívekre támadt vasárnap az isztambuli Sariyer negyedben lévő Szent Mária római katolikus templomban mise idején, egy embert megöltek – jelentette be Ali Yerlikaya török belügyminiszter az X közösségi oldalon.

Fotó: AA photo

A tárcavezető szerint a támadás célpontja a szertartás egyik résztvevője volt, aki a helyszínen életét vesztette. A helyszínen készült videófelvételek azt mutatják, hogy több mentő és rendőrautó érkezett az épülethez, míg a Hürriyet című török napilap úgy tudja, többen megsebesültek. Ekrem Imamoglu isztambuli polgármester és Ali Yerlikaya egyaránt elítélte a támadást.

Yerlikaya hozzátette, hogy a hatóságok keresik az elkövetőket. Az elmúlt években több terrorcselekmény is történt az országban, amelyeket kurd szélsőségesek és az Iszlám Állam követett el, azt még nem tudni, hogy a mostani akció mögött kik állhatnak.

Elítélték a Szentpéterváron robbantó terroristanőt

A bíróság 27 év börtönbüntetésre ítélte Darja Trepovát, aki a vádak szerint kulcsszerepet játszott Vladlen Tatarszkij orosz háborúpárti blogger tavaly áprilisi felrobbantásában. Az eljárás során Trepova azzal védekezett, hogy nem állt szándékában felrobbantani Tatarszkijt, azt gondolta, hogy a blogger közelében elhelyezett szobrocska nem robbanószert rejt, hanem lehallgatókészüléket.