Közélet

Netanjahu fia Budapesten: Izraelben hálásak Magyarországnak

Jaír Netanjahu, az izraeli miniszterelnök fia szerint Magyarországon példásan védik a zsidó kisebbséget.

„Az európai segélyek a Hamászhoz kerültek, a terrorszervezet pedig ebből finanszírozta a fegyverek vásárlását, alagutak építését, és ebből a pénzből tanították arra a palesztin gyerekeket, hogy minden zsidót és keresztényt meg kell ölni” – mondta Jaír Netanjahu a Mathias Corvinus Collegiumban rendezett eseményen. 

NETANJAHU, Jair
Fotó: Soós Lajos / MTI

Jaír Netanjahu aggasztó trendeket tapasztal a nyugati médiában és oktatásban, valamint a közösségi oldalakon is. Példaként megemlítette:

„Őrület, hogy a TikTokon terjedhetnek azok a felvételek, amelyeken fiatalok azt ecsetelik, hogy Oszama bin Laden jó ember volt, az Al-Kaida pedig egy remek szervezet.

Ezek az emberek nem csak Izraelt gyűlölik. Utálják a keresztényeket, az európaiakat, az amerikaiakat és mindenkit, aki nem az ő elképzeléseik szerint él” – fogalmazott a Mandiner beszámolója szerint. Az izraeli miniszterelnök fia arra is felhívta a figyelmet, hogy az októberi merénylet Izrael 9/11-e, és amikor az Egyesült Államok válaszul megtámadta az Al-Kaidát, nem kezdtek el Európában tüntetni – most viszont az izraeli csapások után igen.

Netanjahu azt is monda, hogy Izraelben hálásak Magyarországnak, amiért kiáll szövetségese mellett, és minden formában megakadályozza az antiszemitizmust, és arról is beszélt, hogy barátsággal fogadták őt Budapesten, ami Nyugat-Európa több nagyvárosában szinte már elképzelhetetlen egy zsidó számára. 

Az október 7-i brutalitásról azt mondta, ez is emlékeztetett mindenkit arra, hogy az antiszemitizmus erős és veszélyes, Irán pedig nem válogat az eszközökben. Izrael kis ország, mindenkinek van olyan ismerőse, akit valamilyen formában érint a tragédia.

 

Al-Kaida izraeli háború Jaír Netanjahu merénylet
Kapcsolódó cikkek