Mindössze öt nappal a bontás kivitelezőjével történt szerződéskötés után lakossági fórumon ismertette a Somlói úti campusának tervezett munkálatait a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A Gellérthegyi Lakók Érdekvédelmi Egyesülete által szervezett beszélgetésen az MCC a környékbeliek több kérését is akceptálta. 

MCC Campus
Fotó: Orbán Balázs Facebook

Pár éve nagyot álmodtunk: egy új, a névadójához méltó központot képzeltünk el a Mathias Corvinus Collegium számára

– írta Orbán Balázs a Facebookon. A miniszterelnök politikai igazgatója hozzátette, hogy modern központ, nyitott park, megújult közterület a cél a beruházásnak, a politikus szerint nemcsak a diákok, de a gellérthegyi lakosság igényeit is figyelembe veszik a Somlói úti beruházás során. 

Tavaly megkezdődött az egykori Munkásőrség épületeinek bontása, helyükre az MCC új, budapesti központjául szolgáló oktatási épületegyüttest hoznak létre. 

2020 decemberében nyílt építészeti tervpályázatot írt ki egy új budapesti épületegyüttes megtervezésére a Somlói úton. Ennek első nagyobb lépése a Somlói úti épületek bontása, amire a kiírt közbeszerzést a ZÁÉV nyerte. 

MCC Campus
Fotó: Orbán Balázs/Facebook

Az MCC kommunikációs igazgatója, Litkei Máté korábban elmondta, hogy a közbeszerzés december közepén zárult le, a kivitelezővel pedig öt napja írták alá a szerződést, azonban mielőbb szerették volna tájékoztatni a környéken élőket a fejleményekről. Hozzátette, az MCC nem olyan beruházó, amely felépít egy épületet, utána pedig ki- vagy eladja. Hozzátette, hogy ezért a beruházással több olyan pluszvállalást tesz, amellyel évek vagy évtizedek óta fennálló, a környékbelieket érintő problémákat orvosol. Új útburkolat készül, gondoskodik az esővíz elvezetéséről, kiszélesíti a járdát, tömedékesíti a Somlói út alá is benyúló üreget, amely most az úttest beomlását kockáztatja, új parkolóhelyeket alakít ki, gyalogátkelőket telepít, továbbá mindenki által látogatható parkot, kávézót és könyvtárt létesít.