Szombaton északnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Napközben futó zápor, északkeleten hózápor előfordulhat. Sokfelé lesz erős, néhol viharos az északnyugati szél. 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, általában többórás napsütéssel, de lehetnek tartósabban rétegfelhős tájak is. Nem lesz csapadék. Gyengül a légmozgás. A csúcsérték 6 fok körül várható – írja a Köpönyeg.hu.

PEZ_5284
20230204 Zalaegerszeg Viharos szél országszerte, Zalaegerszegen is. Fotó: Pezzetta Umberto pu Zalai Hírlap 20230204 viharos szél zalaegerszeg utcáin zalaegerszeg pezzetta umberto pu zalai hírlap
Az erős, gyakran viharos szél még a gyalogos közlekedést is megnehezíti.
 Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Hétfőn és kedden napos, és tartósabban párás, rétegfelhős tájak váltakoznak. Néhol szitálás, ködszitálás előfordulhat. Reggelente gyenge fagy, délutánonként 6 fok valószínű. 

Szerdán délnyugaton és északkeleten, keleten tartós ködfelhőzet lehet, máshol többórás napsütés valószínű. Marad a 6-7 fok körüli maximum.

A köpönyeg.hu orvosmeteorológiai jelentése szerint szervezetünket gyenge hidegfronti hatás terheli. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (például ízületi fájdalmak) is felerősödhetnek.