Különönböző jelentések után az Avdijivka melletti Lastochkyne települést lényegében minden oldalról támadják az oroszok. Ez a hét végén bevett Advijivka melletti legközelebbi település. Úgy tűnik, hogy az oroszok áttörnek délkeleten, és csak idő kérdése, hogy Lastochkyne a fennhatoságuka alá kerüljön - jelentették az X közösségi oldalon mikroblogerek.

Military mobility of Ukrainian soldiers continues in Donetsk Oblast
Fotó: Anadolu via AFP

A frontvonalról korábbna már megjelent egy térkép, amely azt mutatja, az ukránok itt nem is terveznek nagyon komoly ellenállást kifejteni az új első és másodvonalakat a városon kívül építették ki. Az alábbi térképen a korábban felfedezett védelmi építmények sárgával vannak jelölve. Ezek azelőtt épültek ki, hogy az ukrán fegyveres erők elmenekültek Avdijivkából. Vagyis alább az látszik nagyjából melyik most a második és harmadik védelmi vonal, ahol megpróbálják majd megállítani az oroszokat.

A hét végén Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy az orosz fegyveres erők teljes mértékben átvették az irányítást Avgyijivka felett. Vlagyimir Putyin pedig gratulált a sikerhez az orosz katonáknak.