BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderültek a részletek a párizsi késeléses támadásról

Az esetnek négy áldozata van, egyikük állapota súlyos, műteni kellett. A támadónál a kés mellett kalapács is volt, ezt is bevetette a párizsi pályaudvaron.

Szombat reggel bejárta a világsajtót a hír, hogy három embert megsebesített egy késes támadó szombaton, helyi idő szerint reggel 8 órakor a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson, egyikük állapota súlyos, de stabil. A rendőrség elfogta az elkövetőt, és később közölte vele kapcsolatban, hogy valószínűleg pszichiátriai betegségben szenved, valamint hogy az esetet egyelőre nem tekintik terrortámadásnak.

késes támadás Párizs
Párizsban, a Gare de Lyon vasútállomáson történt a támadás.
Fotó: AFP

A párizsi rendőrség áldozatnak tekint egy negyedik embert is, aki ugyan fizikailag nem sérült meg, azonban sokkos állapotba került a támadás hatására. A súlyos állapotban intenzív osztályra kerülő áldozatot meg kellett műteni.

A hatóságok közleményéből kiderül, hogy a támadónál a kés mellett egy kalapács is volt,

és az egyelőre nem világos, hogy melyik eszközt milyen mértékben használta a támadás során. A férfiról a rendőrség megállapította, hogy 32 éves, mali állampolgárságú, és 2016 óta legálisan él Olaszországban, ott kiadott járművezetői engedélye is van. Ő maga állította, hogy pszichiátriai betegségben szenved, és a rendőrök találtak is nála ez elleni gyógyszereket. Az esetet jelen pillanatban nem tekintik terrortámadásnak.

Az elkövető késsel és kalapáccsal hajtotta végre a támadást.
Fotó: AFP

A részletekről Laurent Nunez párizsi rendőrprefektus számolt be a pályaudvaron megtartott sajtótájékoztatóján. A párizsi ügyészség bejelentette, hogy az ügyben elkezdte a nyomozást, a terrorelhárító országos ügyészség pedig egyelőre csak figyelemmel kíséri azt. Laurent Nunez prefektus egyúttal annak a belbiztonsági műveletnek a vezetője is, amelyben a párizsi nyári olimpiai játékok biztonságáról gondoskodnak.

Feleannyian lehetnek az olimpia megnyitóján Párizsban – részben mert félnek

A Szajna partjára megálmodott olimpiai nyitóünnepségre eredetileg 600 ezres tömeget képzeltek, de mostanra 320 ezerre csökkentették a létszámot. A nagyjából feleannyi ember ráadásul borsos áron nézheti meg a műsort, és annak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, aki a sporteseményekre kíváncsi.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.