Közélet

Többen megsérültek Párizsban egy késeléses támadásban

A három sérült egyikének súlyos az állapota, intenzív osztályra került. A mali születésű támadót elfogták a rendőrök.

Hárman megsérültek a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson helyi idő szerint szombat reggel 8 órakor történt késeléses incidensben. A párizsi rendőrfőkapitányság közlése szerint az elkövetőt őrizetbe vették, az egyik megtámadott súlyos sérüléseket szenvedett, őt intenzív osztályon kezelik – írta a The Guardian.

Hárman megsérültek egy késes támadásban a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson
A párizsi Gare de Lyon vasútállomáson történt a támadás.
Fotó: Thomas Samson / AFP

A letartóztatott támadó egy 32 éves mali születésű férfi, akinél olasz autóvezetői jogosítványt találtak. Az elkövetés okát egyelőre nem tudják a hatóságok. A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövető nem kiáltott vallási jelszavakat a támadás során és a letartóztatásakor sem.

A Gare de Lyon vasútállomás a belföldi, valamint a Svájcba és Olaszországba tartó vonatokat szolgálja ki. A támadás következtében a pályaudvar 1-es és 3-as terminálját is lezárták, emiatt akadozik a vonatforgalom. A rendőrség azt ajánlja az utasoknak, hogy keressek alternatív útvonalat.

Megtámadták az Egyesült Államok firenzei konzulátusát

Két Molotov-koktélt dobtak Firenzében az amerikai konzulátus falához. „Isten segítségével megindul az első akció, amellyel halál vár a cionistákra Európában” – közölték a Hamász terroristái.

 

támadás vasútállomás Párizs
Kapcsolódó cikkek