Közélet

Rakétazáport zúdított Izraelre a Hezbollah

A libanoni szervezet egy izraeli légicsapást kívánt megtorolni a támadással.

Rakéták sorát lőtte ki a Hezbollah, melyek egy izraeli légi megfigyelőbázist céloztak kedden, válaszul a zsidó állam eddigi legmélyebb libanoni támadására. Hétfőn ugyanis izraeli repülők csapást mértek a Bekaa-völgyre Libanonban, két Hezbollah vezető életét kioltva ezzel, ami a határtól legtávolabbi izraeli támadás volt a harcok októberi kezdete óta.

Israeli airstrikes hit Hezbollah targets in BaalbekBAALBEK, LEBANON - FEBRUARY 26: A view of debris of a destroyed building after Israeli airstrikes hit Hezbollah targets in Baalbek, Lebanon on February 26, 2024. It is stated 2 Hezbollah members were killed in the attacks. Houssam Shbaro / Anadolu (Photo by Houssam Shbaro / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: AFP

Az izraeli hadsereg a Hezbollah légvédelmét támadta, miután az iszlamista szervezet lelőtt egy izraeli drónt, ugyancsak hétfőn, egy föld-levegő rakéta segítségével – emlékeztet a Reuters.

A Bekaa-völgy elleni támadásra válaszul a Hezbollah hétfőn hatvan rakétát lőtt ki egy izraeli támaszpontra, ami a Golán-fennsíkon található. 

Azt, hogy kedd reggel hány rakétát lőtt ki, az iszlamista szervezet nem árulta el, csupán rakétazáporról beszélt.

A támadások a Hezbollah és Izrael közötti harcok fokozódását jelzik, noha mind ez idáig sikerült elkerülni a szélesebb konfliktust a két fél között a Hamász és Izrael közötti háború árnyékában.

 

izraeli háború rakéta Hezbollah
Kapcsolódó cikkek