Egy 49 éves férfi több mint fél év leforgása alatt közel több ezer liter üzemanyagot tankolt volt munkáltatója kontójára. A biharkeresztesi rendőrök befejezték a nyomozást.

Arrested,Man,In,Handcuffs,With,Handcuffed,Hands,Behind,Back,In
Fotó: Shutterstock

A férfi egy biharkeresztesi cég alkalmazottja volt, munkaviszonya 2022 végén szűnt meg. Utolsó napján azonban nem adta le a munkáltatójától kapott tankolókártyát, mint később kiderült, nem a feledékenysége miatt – írja a police.hu. 

Nyolc hónapig módszeresen igyekezett minél többször használni, összesen 4500 liter üzemanyagot vásárolt közel 2,7 millió forint értékben.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, csalás miatt indítottak eljárást ellene. A biharkeresztesi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

Még december elején vádat emeltek egy kaposvári benzinkút üzemeltetője ellen, aki több mint 3 millió forintot sikkasztott el. A harmincas éveiben járó férfi az egyik magyarországi olajipari cég szerződéses partnereként hosszabb ideje üzemeltette a töltőállomást és az elszámolás részeként köteles volt gondoskodni arról, hogy a készpénzbevétel pénzes tasakokba, majd zárt széfbe kerüljön, ahol csak a pénzszállítók férhettek hozzá.