Közélet

Több mint százan betegedtek meg egy Veszprém vármegyei iskolában

Példátlan számú, összesen 138 diák és egy oktató lett rosszul egy Veszprém vármegyei iskolában. Az élelmiszer-eredet nagy valószínűséggel kizárható.

Egy Veszprém vármegyei általános iskolában 2024. január 25-én hányással, hasmenéssel, hasi fájdalommal és légúti tünetekkel járó enterális (emésztőrendszeri) járvány kezdődött, 418 fő exponáltból 139 fő (138 tanuló, 1 dolgozó) betegedett meg – írta a VEOL.hu.

Karnok Csaba20200324 Szeged Koronavírus-járványBarna Ilona körzeti orvos a Lechner téri rendelőjében, csak telefonos rendelést végez. Fotó: Karnok Csaba KC – Délmagyarország
Ketten szorulnak kórházi kezelésre
Fotó: Karnok Csaba/Mediaworks

Mint az kiderült: február 2-án a területileg illetékes járási hivatal munkatársai az iskolában helyszíni járványügyi vizsgálatot végeztek, és ezzel egy időben határozatban folyamatos fertőtlenítést rendeltek el. Ketten szorultak kórházi kezelésre.

A megbetegedéseknél az élelmiszer-eredet nagy valószínűséggel kizárható. Két betegtől származó székletminta laboratóriumi vizsgálata folyamatban van.

A Veszprém vármegyei lap munkatársa azonnal felvette a kapcsolatot a Veszprémi Tankerületi Központtal. Válaszukból kiderült, hogy a fenntartásukban működő köznevelési intézményekben nem történt ilyen arányú megbetegedés.

 

veol iskolás betegség iskola
Kapcsolódó cikkek