A menedékkérők beengedésének korlátozását várja a németek jelentős része, legalábbis a Bild friss felmérése szerint. A megkérdezettek 76 százaléka mondta azt, hogy felső határt kell szabni a menekültek beengedésénél. 18 százalék azt mondta, hogy erre nincs szükség, illetve 6 százalék tartózkodott.

Migrants wait as night falls to cross the Austrian-German border near the Bavarian town of Passau, southern Germany, on October 28, 2015. AFP PHTO / CHRISTOF STACHE (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP)
A németek többsége megálljt parancsolna a bevándorlóknak.
Fotó: Christof Stache / AFP

Pártokra bontva a felmérésben résztvevőket az derül ki, hogy Zöldek támogatói ellenzik a legnagyobb mértékben a bevándorlás korlátozását, miközben a többi párt szavazói 54–91 százalék közötti mértékben lassítanák a menedékkérők beengedését.

A kérés akkor kapott nagyobb nyilvánosságot Németországban, amikor a szászországi miniszterelnök, Michael Kretschmer felvetette egy évenkénti beengedési kvóta lehetőségét.

Évente 50, maximum 60 ezer menekültet kellene csak beengedni. A jelenlegi integrációs erőfeszítések mellett ennél többet nem bír el Németország

– mondta Kretschmer. Hozzátette, hogy erre a korlátozásra 2030-ig lenne szükség.

A bevándorlók integrációját a német társadalomban jobban ki kell dolgozni. Meg kell nézni az önkormányzatokat, vagy az iskolákat és akkor be lehet látni, hogy jelenleg nem bírnak el több embert.

 

Menekültek ezrei indulhatnak Európa felé a tragikus szíriai helyzet miatt

Évek óta nem látott öldöklés zajlik Szíriában az ENSZ illetékesei szerint. Egy jelentésben azt írják, hogy kazettás lőszerrel támadja a lakosságot a hadsereg, miközben több mint 120 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát. A menekültek száma egyre nő Európa felé.