Parázs hangulatú mérkőzést játszott egymással Győrött a Merkantil Bank Liga, NB II 24. fordulójában az ETO és a Honvéd. A második félidő hajrájában a győri szurkolók egy csoportja összetűzésbe került a kiemelt kockázatú mérkőzés biztosítását végző, emiatt megerősített szolgálat munkatársaival, írja a Kisalföld.

Gy?r,,Hungary,-,September,08,,2022:,Morning,View,Of,The
Fotó: Shutterstock

A lapot az eset kapcsán arról tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság, hogy a rendőrségre 2024. március 11-én 21 óra 40 perc körül bejelentés érkezett, miszerint az említett mérkőzés egyik rendezőjét egy szurkoló bántalmazta. 

A sérült személyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A helyszínre érkező rendőrök az elsődleges intézkedéseket végrehajtották, és az esettel kapcsolatban a Győri Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntette miatt – ismeretlen tettes ellen – büntetőeljárást indított.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője tájékoztatásként közölte: a sportesemény egészségügyi biztosításával nem az Országos Mentőszolgálatot bízták meg, az OMSZ mentőegysége egy férfit szállított a helyszínről súlyos sérülés miatt stabil állapotban kórházba. A Petz-kórház annyit közölt, hozzájuk két sérültet szállítottak be a mentőegység munkatársai, azonban állapotukról a személyiségi és betegjogokra való tekintettel bővebb tájékoztatást nem adhatnak. Úgy tudjuk, a másik sérült is rendező – írja a Kisalföld.

A találkozó egyébként a vendégek 1-0-s győzelmével zárult.