Joe Biden egy nevadai kampányeseményen azzal vádolta elődjét, Donald Trumpot, hogy nem ért a külpolitikához – szemlézte a Magyar Nemzet

Ennek a fickónak nincsenek megalapozott ismeretei arról, hogy miről szól az amerikai külpolitika

− mondta Biden.

Joe Biden

amerikai elnök
Fotó: AFP

Bár kihívója hiányosságait akarta bizonygatni, valójában a saját alkalmatlanságáról rántotta le a leplet. Egy olyan sztorival folytatta ugyanis beszédét, amely szerint röviddel a halála előtt beszélgetett Henry Kissingerrrel Svédország és Norvégia NATO-csatlakozásáról – számol be róla a Daily Mail brit napilap.

Amivel csak az a bökkenő, hogy Norvégia a szövetség egyik alapító tagja, Finnország volt az, amely tavaly csatlakozott a szervezethez.

Biden nem először kevert össze országokat a nyilvánosság előtt. 

Amikor korábban a két észak-európai ország NATO-csatlakozásáról beszélt, Svédországot keverte össze Svájccal. Nem ez az első alkalom, hogy Biden összekevert dolgokat: a Gázai övezetnek nyújtandó segély bejelentésekor Gázát Ukrajnával cserélte fel.

Az elnökkel nemcsak a memóriája miatt foglalkozik a média, hanem sorozatos elesései miatt is. Ez utóbbit próbálták orvosolni most egy speciális cipővel, amely segít stabilizálni az Egyesült Államok vezetőjének járását.

Speciális cipőt kell Joe Bidennek hordania: a Fehér Ház mindent elkövet, nehogy újra elessen az elnök

A Fehér Ház mindent elkövet, nehogy Biden újra elessen. Egyes értesülések szerint Joe Biden stábja rávette az elnököt, hogy új, már-már ortopéd stílusú tornacipőt viseljen, mert sokat „bukdácsol”.