Közélet

Kőkemény orosz nyomás alatt az ukránok Konsztantyinovka irányában – Csaszov Jarnál elvágták az utánpótlást

A településhez való hozzáférés megnyitja az utat az orosz hadsereg számára, hogy folytassa támadó akcióit, ugródeszkaként szolgálva Konsztantyinovka irányába.

Az orosz csapatok Kelet-Ukrajnában halmozzák fel erejüket, és az egyik „erőteljes áttörést” a Donyeck régióban található Csaszov Jar felé hajtják végre. A hozzáférés a településhez megnyitja az utat az orosz hadsereg számára, hogy folytassa támadó akcióit, ugródeszkaként szolgálva Konsztantyinovka irányába. 

Russian missiles hit railway station in Ukraine's Kostiantynivka
Fotó: Anadolu via AFP

Ezzel együtt pedig természetesen a Donyeck régió fő célpontja a Kramatorszk-agglomeráció lenne. Ezért az oroszok nem kímélik erőiket, igyekeznek kihasználni a felmerülő lehetőségeket. Azt a taktikát alkalmazzák, hogy elmenekülnek a durvább ellenállás elől, és keresik a gyenge pontokat. A legkisebb adandó alkalommal pedig valahol áttörik a védelmet, megerősítik csoportjaik jelenlétét és rohamműveletekhez folyamodnak. 

A mai nap során, március elsején az orosz csapatok tűz alá vették az utánpótlási út egy részét Csaszov Jar városa közelében – mondta a TASZSZ-nak Igor Kimakovszkij, a DPR vezetőjének tanácsadója. Tájékoztatása szerint a város bejáratánál megsemmisült egy ukrán páncélozott járműoszlop is. Kimakovszkij pontosította, hogy a precíziós csapások következtében több páncélozott járműegység és mintegy kéttucatnyi katona semmisült meg.

 

orosz ukrán háború Csaszov Jar Konsztantyinovka orosz-ukrán háború Donyeck
Kapcsolódó cikkek