Teljes terjedelmében ég a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a vendégek elhagyták a hotelt – közölte a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombat délelőtt, nem sokkal dél előtt már 14 tűzoltóegység dolgozott a tűz megfékezésén. 

Fotó: Hegedüs Róbert

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n tudatta, hogy a tűz miatt teljes szélességében és hosszában lezárták a hotelhez vezető Panoráma utat. A tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését – mondta Csámpai Attila. 

A szállodában 200 vendég tartózkodott. A katasztrófavédelem délben kiadott közleménye szerint a visegrádi szálloda negyedik szintje és tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. 

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. Az egységek tizennégy vízsugárral oltották a lángokat. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői és budaörsi vízszállítók is segítették. 

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy szombat délelőtt szólaltak meg a tűzriasztó berendezések a szálloda épületében. Egy rövid ideig mindenki úgy vélte, valamilyen próbariasztás lehet.

Aztán néhányan kinéztek az ablakon, és látták, hogy a felső szintről, azaz a negyedik emeletről fekete füst száll a magasba.

A személyzet ekkor azonnal megkezdte az épület evakuálását, amit az információik szerint mindenkinek sikerült elhagynia, sérültről, eltűnt személyről egyelőre nem tudni.

Az oltást azonban nehezíti, hogy a helyszínen erős szél fúj, ami nem könnyíti meg a mentési munkákat.

Arról is írtunk, hogy az internetre feltöltött videók tanúsága szerint tűzoltóautók mellett mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. Azt még nem tudni, hogy bárki megsérült-e a tűzesetben, vagy rutineljárásról van szó. 

A Hotel Silvanus a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a hotel negyedik, legfelsőbb emelete gyulladt ki délelőtt. „Szerencsére a szállodában tartózkodó vendégeket és személyzetet sikerült biztonságban evakuálnunk” – írták. Hozzátették, hogy a továbbiakról hamarosan tájékoztatást adnak.