Kemoterápiás kezelést kap Katalin walesi hercegné, miután egy januári nagy hasi műtétet követő vizsgálatok rákos megbetegedést mutattak ki nála. A hírt a Kate Middleton polgári néven is ismert brit királyi családtag maga jelentette be a Facebookon. 

Rákos megbetegedést mutattak ki katalin hercegné szervezetében, kemoterápiás kezelést kap / Fotó: Odd Andersen / AFP

Vilmos herceg 42 esztendős felesége januárban két hetet töltött kórházban, miután hivatalának akkori közlése szerint sikeres, tervezett műtétet hajtottak végre rajta egy nem rákos, de nem részletezett betegség miatt emeli ki tudósításában a Reuters.

Pénteki videóüzenetében azonban Katalin elmondta, hogy a későbbi vizsgálatok rákos megbetegedést mutattak ki, de azt mondta, hogy jól van, és egyre erősebb.

Az orvosi csapatom ezért azt tanácsolta, hogy egy megelőző kemoterápiás kezelésnek vessem alá magam, és most ennek a kezelésnek a korai szakaszában vagyok

– mondta Katalin a szerdán forgatott videóban.

A hercegné szerint a történtek hatalmas sokként érték, és Vilmossal együtt mindent megtesznek azért, hogy magánemberként feldolgozzák mindezt családjuk érdekében.

Katalin hercegné tavaly december óta egyetlen hivatalos programon sem vett részt, állapotáról számtalan találgatás keringett. Januári műtétje után, március 10-én tett közzé egy fotót, amelyen gyermekei körében látható. A felvétel nagy vihart kavart a médiában, miután kiderült, hogy manipulálták. A fotóbotrányért egy nappal később bocsánatot kért a hercegné, és elmondta, hogy a fényképet ő maga szerkesztette, és nagyon sajnálja, hogy ekkora felfordulást okozott az amatőr kísérletezéssel. 

Cikkünk frissül