Kate Middelton, vagyis Katalin walesi hercegné elnézést kért a vasárnap megosztott fotó miatt, amin a gyerekeivel látható. Elmondta, hogy a fényképet ő maga szerkesztette és nagyon sajnálja, hogy ekkora felfordulást okozott az amatőr kísérletezéssel.

The Princess Of Wales Opens Evelina London's New Children's Day Surgery Unit
Reagált Katalin hercegné a fotóbotrányra.
Fotó: Getty Images

Sok amatőr fotóshoz hasonlóan én is kísérletezek időnként a képek szerkesztésével. Szeretnék elnézést kérni a családi fotónk által okozott felfordulás miatt 

– írta Katalin az X-en. Hozzátette, hogy bízik benne, hogy mindenkinek nagyon jól telt az anyák napja.

Fotóbotrányba keveredett Katalin hercegnő

A walesi hercegné még vasárnap posztolt egy fényképet, amin a gyerekeivel látható. A képet annak rendje és módja szerint a nagy fotóügynökségek mind átvették, hiszen ez volt az első hivatalos felvétel a hercegnéről a januári műtétje óta.

A fotót nem sokkal később elkezdték törölni az ügynökégek, majd végül az Associated Press (AP) adott magyarázatot a jelenségre. 

Az AP indoklása szerint 

közelebbről megvizsgálva úgy tűnik, hogy a közlő manipulálta a képet. Az ügynökség a BBC által idézett nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a fénykép nem felel meg a cég fotónormáinak. Az AP elsősorban Sarolta hercegnő bal kezének elhelyezkedését nevezte vitathatónak.

A képet közelebbről megnézve valóban látszik, hogy egy utólag szerkesztett felvételről van szó. A leg szembe ötlőbb Sarolta bal keze, ahol a pulóver ujja nem illeszkedik rendesen a csuklójához.