„Megtette. Régóta zsarol ezzel. Ha el merek válni, ha őt ki merik rúgni, ha meg merek szólalni… Ha mást merek csinálni, mint amit ő akar, akkor megbánom!” – olvasható Varga Judit újabb Facebook-bejegyzésében. A volt igazságügyi miniszter közösségi oldalán közzétett bejegyzésében kedd délelőtt azt írta: „Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban, és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta.” Varga Judit szerint az a nagy kérdés, hogy „miről is szól valójában ez az ügy? Valóban arról a csontig lerágott, a sajtóban a legutolsó részletekig megírt és nyomon követett büntetőügyről, amellyel kapcsolatban számos elképzelés és pletyka terjed az országban?”

VARGA Judit
Fotó: Soós Lajos / MTI

Varga Judit keményen fogalmazott bejegyzésében:

Szerintem ez a hangfelvétel a haza megmentésével kufárkodó, ezt hamisan a zászlajára tűző ember végtelen romlottságáról szól.

A volt igazságügyi miniszter szerint Magyar Péternek „nincs lelke és szíve”, és sokáig úgy gondolta, hogy nem fogja megosztani a nyilvánossággal „egykori borzalmas” házasságának részleteit. „Az elmúlt hetek történései miatt azonban tartozom annyival az engem mindvégig támogató családomnak, elsősorban szüleimnek, gyermekeimnek és testvérem családjának, hogy a Magyar Péter által súlyosan eltorzított, hamis magánéleti kép helyett a valóságot bemutassam. Arról a terrorról, amiben éltem, éltünk, elmondjam az igazat” – írja Varga Judit bejegyzésében.

Magyar Péter mestere annak, hogyan futtasson párhuzamos forgatókönyveket a közönsége számára. Mindegy, hogy kikről van szó

– fogalmaz a volt igazságügy miniszter, majd megosztott három „jeles alkalmat”, hogy férje hogyan próbálta őt „jobb belátásra bírni”.

Varga Judit azt írja, hogy 2023 márciusában, nem sokkal a közös otthonukból való kiköltözés előtt Magyar Péter azt mondta, hogy ha elhagyja őt és továbbra is el akar válni, akkor feljelenti a Központi Nyomozó Főügyészségen és „hangfelvételekkel fogja bizonyítani az állításait”.

Válj el, ha akarsz. Takarodj. A ház és a gyerekek maradnak

– idézi fel a volt igazságügy miniszter Magyar Péter szavait. Varga Judit azt írja, hogy nem engedett a nyomásnak.

A második alkalom idén januárban volt, amikor is Magyar Péterrel közölték, hogy „a Közútban és a Bankholdingban betöltött pozíciói meg fognak szűnni. Péter ekkor, január 18-a körül egy 24. óra elnevezésű Signal csoportot hozott létre, amelyben Gulyás Gergelyt és engem megfenyegetett, hogy ha nem állítjuk vissza azonnal az eredeti állapotot, akkor ellenséggé válik”. Varga Judit felidézte Magyar Péter következő mondatát: „Én ennek a rendszernek soha nem ártottam. Kifelé Juditnak sem”, majd hozzátette, hogy szerinte ezzel egyértelművé tette a „kapcsolati erőszak természetét”. A volt igazságügy miniszter szerint 

innentől kezdve január végéig naponta több típusú fenyegető és hízelgő üzenetet kapott.

A harmadik eset pedig akkor történt, amikor Magyar Péter egy „ideges üzenetet küldött” Varga Juditnak, amiben arra akarta rávenni, hogy állítsa le a rendőri eljárást és tisztázza, hogy „semmilyen erőszak nem történt egy szokásos házastársi vitán kívül”. Ezek után a volt igazságügy miniszter kitett egy kapcsolati erőszakos videót a Facebookra, mely után Magyar Péter „nagyon bepöccent” és újra megfenyegette.

Varga Judit azzal zárja bejegyzését, hogy fel van készülve volt férje reakciójára, de már nem fél tőle. „Most, hogy végre visszanyertem a saját életemet” – olvasható Varga Judit utolsó soraiban.