„A tömegközlekedés nem hajléktalanszálló, és a rendbontóknak, nőket fogdosó zaklatóknak sincs helyük a járatokon! 

Főpolgármesterként létrehozom a BKK-rendészetet és bekamerázzuk az összes tömegközlekedési járművet”

– írta Vitézy Dávid a Facebook-oldalán

BKK, BKV, ellenőr, karszalag
Vitézy Dávid szerint a BKK-rendészet éjjel-nappal segít majd abban, hogy rend és tisztaság legyen a járműveken / Fotó: BKK

Az LMP által is támogatott főpolgármester-jelölt szerint a BKK-rendészet éjjel-nappal segít majd abban, hogy rend és tisztaság legyen a járműveken. Vitézy vállaja, hogy a BKK-rendészek a járművezető vagy az utasok bejelentése alapján 15 percen belül odaérnek a főváros bármely pontjára. Hozzátette: 

növelni kell a számukat a fővárosban (az elmúlt öt évben 29 százalékkal csökkent), és be kell kamerázni minden járművet a közösségi közlekedésben (jelenleg a villamosok fele nincs bekamerázva).

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy a BKK korábbi vezetője elindul a főpolgármesteri székért. Vitézy nyílt levelet is írt, amelyben többek között vitára hívta a többi jelöltet

Szentkirályi Alexandra jelenlegi kormányszóvivő – aki 2014 és 2019 között főpolgármester-helyettes volt – lesz a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje, így Gulyás Gergely oldalán a jövőben Kovács Zoltán állhat a kormányinfókon. „Jövőt adunk Budapestnek” szlogennel indította el önkormányzati kampányát Karácsony Gergely főpolgármester. A Jobbik – Konzervatívok Brenner Koloman országgyűlési képviselőt, a Mi Hazánk Mozgalom pedig Grundtner Andrást indítja a júliusi főpolgármester-választáson.