Több hazai autópályán is figyelmeztetés van érvényben baleset, porátfúvás és a felújítási munkálatok miatt szerda késő délután – derül ki az Útinform közleményéből.

Forgalom dugo M5 bevezeto-0820221111 Budapest

M5 autópálya bevezető szakasza 
Nagykőrösi út, dugó, forgalom, közlekedés, autó, kocsi, sáv úthasználat

fotó: Németh András Péter NAP 
Szabad Föld20221111 BudapestM5 autópálya bevezető szakasza Nagykőrösi út, dugó, forgalom, közlekedés, autó, kocsi, sáv úthasználatfotó: Németh András Péter NAP Szabad Föld
Fotó: Németh András Péter

Napok óta zajlik a munkavégzés az M0-s autóút déli szakaszán a Hárosi Duna-híd környékén, emiatt mindkét irányban torlódnak a gépjárművek. Nagytéténynél, az M5-ös autópálya felé, a 6-os főút csomópontjánál, a 12-es és a 15-ös kilométer között rézsűjavítás miatt csak két sáv járható. Ezen a szakaszon baleset is történt: a 13-as kilométernél egy kamion és egy kisteherautó ütközött össze. Az érintettek ugyan már a leállósávon állnak, de elvonják a figyelmet. 

A másik irányban, a 17-es és a 14-es kilométeres szelvények között hídkarbantartás miatt a külső és a gyorsító sávot lezárták. Az M1-es autópálya irányába hét kilométeres az araszoló kocsisor.

Az M5-ös autópályán ugyancsak nehézkes a forgalom, a Budapest felé tartó oldalon egy kamion átszakította a szalagkorlátot, és a szemközti oldalon felborult Kiskunfélegyháza térségében. A 108-as kilométernél a Szeged felé tartó oldalon a külső sávon halad a forgalom, a torlódás öt kilométeres. A Budapest felé tartó oldalon pedig csak a leállósáv járható.

Az M1-es és az M7 -es autópályákon g a viharos szélre figyelmeztet az Útinform, időszakosan porátfúvások vannak bizonyos szakaszokon. 

Az M3-as autópályán, a főváros közelében, a 10-es és a 14-es kilométer között aszfaltoznak. A Vásárosnamény felé haladók a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján haladhatnak.

Az M6-os autópályán, Érd térségében a Pécs felé vezető oldalon, a 21-es és a 24-es kilométer között aszfaltozás miatt csak egy sáv járható. Pécs felé a 25-ös kilométernél a Százhalombatta-észak csomópontban a le- és felhajtó ágat is lezárták.