Az emberrablás pénteken történt a délnyugati Beludzsisztán tartományban, amely régóta a függetlenségért harcoló szeparatisták lázadásának színhelye – közölték a pakisztáni hatóságok.

Eid al- Fitr prayer in Pakistan

rendőr

fegyveres
A fegyveresek ellen a rendőrség is géppisztolyra váltott / Fotó: Anadolu via AFP

A fegyveresek úttorlaszt állítottak fel az autópályán, majd megállították a buszt, átnézték az utasok személyi igazolványait, és nyolc embert magukkal vittek. A rendőrség később nyolc holttestet talált egy híd alatt, mintegy öt kilométerre az autópályától.

Korábban ugyanezek a fegyveresek tüzet nyitottak egy olyan járműre, amely nem állt meg az útlezárásuknál,. Két embert megöltek, hatot pedig megsebesítettek. A tartomány rendőrfőnöke közölte, hogy az elkövetők felkutatása folyamatban van. A busz a fővárosból, Kvettából tartott az Iránnal határos Taftanba, amikor a támadás történt.

Sehbaz Sarif pakisztáni miniszterelnök elítélte a támadást, és mély fájdalmát és sajnálatát fejezte ki a sokkoló incidens miatt. Részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, és kijelentette, hogy mellettük áll a gyász óráiban. A terrorcselekmény elkövetőit és társaikat meg fogják büntetni – mondta Sharif. Az emberrablások ritkák Beludzsisztán tartományban, ahol a fegyveresek általában a rendőri erőket, a katonákat vagy az infrastruktúrát veszik célba.

A támadásért egyelőre nem vállalta senki a felelősséget. A rendőrség közölte, hogy a gyilkosok nem követeltek váltságdíjat és a támadások indítékára sem utal semmi.

Bár a kormány szerint sikerült megfékezni a zavargásokat, a tartományt továbbra is rendszeresen erőszak sújtja.