Lassan nincs olyan hétkezdet, amikor ne lassulna be a forgalom a hazai gyorsforgalmikon baleset vagy felújítás miatt. Sajnos, ezúttal sincs másképp.

Gigadugó van Magyarország egyik legforgalmasabb gyorsforgalmiján
Gigadugó van Magyarország egyik legforgalmasabb gyorsforgalmiján / Fotó: Shutterstock

Az Utinform hétfő délutáni tájékoztatása szerint az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a Hárosi Duna-hídon javítási munkákat végeznek.

Emiatt a 17-es és a 14-es kilométer között csak két sáv járható, minek következtében állandósult a torlódás, hét kilométer hosszan araszol a kocsisor.

Nem csak az M0-on lassú a haladás: 

  • Az M7-es autópályán, Martonvásár térségében, a 30-as kilométernél, a Letenye felé vezető oldalon, mozgó munkavégzés miatt egy sávon halad a forgalom, a torlódás 2 kilométer.
  • Az M5-ös autópályán, Röszke felé, Örkény és Lajosmizse között újabb terelést építettek ki. Az 56-os és a 65-ös kilométer között a forgalom a belső sávon halad, a külső és a leállósávot lezárták.
  • Újabb munka kezdődött az M4-es autóúton, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér csomópontjában. Szombatig a repülőtérről Cegléd irányába tartó csomóponti ág lesz lezárva, ezért a repteret elhagyva először Budapest felé kell elindulni, majd a bevásárlóközpontnál lévő körforgalmakon át visszafordulni a kívánt irányba.
  • Az M3-as autópályán, a főváros közelében, a 10-es és a 14-es kilométer között aszfaltoznak. A Vásárosnamény felé haladók a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján haladhatnak. A városközpont felé haladók a külső és a leálló sávot használhatják.
  • Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon, Érd közelében, a 21-es és a 22-es kilométer között munkavégzés miatt csak egy sáv járható. Távolabb szintén felújítják a 25-ös kilométernél lévő Százhalombatta-észak csomópontot, ezért le is zárták. Kerülni a 22-es kilométernél, az Érd-tető és a Százhalombatta-dél csomópont között, a 7-es főút felé lehet.
    Adony és Kulcs között aszfaltoznak, emiatt az 54-es kilométer-től a 60-as kilométerig mindkét oldalon lezárták a külső sávot.
    Véménd térségében, burkolatfelújítás miatt a 176-os és a 178-as kilométer között lezárták a főváros felé vezető sávokat. A forgalmat a Pécs felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.