Több embernek sebesülést okozó, lőfegyveres incidens történt kedd reggel Helsinki egyik külvárosának, Vantaának az egyik iskolájában, a feltételezett elkövetőt nem sokkal később elfogták – közölte a finn rendőrség.

Finnish police officers guard the scene behind police tapes at the primary Viertola comprehensive school where a child opened fire and injured three other children, on April 2, 2024 in Vantaa, outside the Finnish capital Helsinki. Police said, that the attacker was in custody, and "All those involved in the shooting incident are minors". (Photo by Markku Ulander / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT
Fotó: Markku Ulander / Lehtikuva / AFP

A rendőrség arra kéri a jelenlévőket, hogy tartózkodjanak a területtől és bentről, továbbá azt tanácsolja, hogy ismeretlenek előtt ne nyissák ki az ajtót, írja a Helsingin Sanomat, hozzátéve, hogy a rendőrséget 9 óra 8 perc körül rendelték ki a helyszínre.

A lap szerint egyelőre nem lehet megmondani, hogy vannak-e áldozatok. Sajtóinformációk szerint 3 gyermek súlyosan megsérült.

Rengeteg rendőr és ember volt a helyszínen 10 óra 20 perckor – ezt már Marja Salomaa újságíró írta, miután a rendőrség lezárta az iskola udvarát, így már nem lehetett odamenni.

A Viertola iskolában mintegy 800 diák tanul és 90 ember dolgozik. Az iskolának két tanítási pontja van, a Liljatie tanítási pont és a Jokiranta tanítási pont. A HS által megkérdezett szemtanú szerint a helyszín a Jokiranta oktatópontnak tűnik, megfigyelései szerint ugyanis reggel rendőrautók és mentők is jártak ott. A szemtanú elmondása szerint tíz óra körül két mentő- és rendőrautó hagyta el a helyszínt.