Szijjártó Péter felhívta a figyelmet, hogy a magyar nagykövetségek a térségben huszonnégyórás szolgálatot teljesítenek, hasonlóan az izraeli, az iráni, a szíriai, a jordániai, a libanoni képviseleteink is.

Szijjártó Péter
Fotó: Szijjártó Péter Facebook

„Szeretném elmondani önöknek, hogy Izraelben huszonnégy magyar állampolgár lépett kapcsolatba a nagykövetségünkkel az éjszaka folyamán. Szerencsére valamennyien jól vannak, sőt a jelenlegi információink szerint az Izraelben élő kettős magyar állampolgársággal is rendelkező állampolgárok és az ideiglenesen ott tartózkodók, turisták vagy üzleti, oktatási céllal kiutazott magyar állampolgárok közül senki sem volt érintettje az éjszakai támadásnak” – mondta el a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy 

aki Izraelbe vagy Izraelből szeretne repülni, mindenképpen az adott légitársaságnál, ahol jegyét megváltotta, alaposan informálódjon.

Iránban jelenleg 74 magyar állampolgárról tudnak, közülük egy magyar család jelezte, hogy el kívánják hagyni az országot.

Jordániában két magyar állampolgár jelentkezett az ügyeleti telefonszámokon, ők is szerencsére biztonságban vannak.

– Összességében tehát minden olyan magyar állampolgárral kapcsolatban vagyunk, akiről tudjuk, hogy az adott térségben tartózkodik – hangsúlyozta Szijjártó Péter.