Közélet

Egy sárvári nőnek egymillió forintjába került egy kattintás

Egy közösségi oldalon hirdetett termékre jelentkezett vevőként az a sárvári nő, akinek az online csalók több mint 1 millió forintot emeltek le a számlájáról.

Vevőből online csalás áldozata lett egy sárvári nő. A nyomozók két Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben pénzmosás miatt folytatnak eljárást – közölte a Police.hu.

Fotó: Cultura Creative / AFP (illusztráció)

Egy közösségi oldalon hirdetett termékre jelentkezett vevőként az a sárvári nő, akinek az online csalók több mint 1 millió forintot emeltek le a számlájáról. Az állítólagos eladó az adásvétel részleteinek egyeztetése során egy linket tartalmazó levelet küldött a vevőnek, amely látszólag egy banki oldalnak tűnő honlapra navigált. Ott a nő kiválasztotta a számlavezető pénzintézetét, majd vesztére megadta a bankkártyaadatait is. 

A csalók így pár kattintással már tovább is utalták a számláján lévő pénzt, majd később azt több részletben le is vették egy ATM-nél.

A rendőrök a nyomozás során azonosították azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nőt és férfit, akik a kicsalt pénzt levették a bankautomatánál. Előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket pénzmosás bűntett elkövetése miatt. Mindketten beismerő vallomást tettek. 

Gombamód szaporodnak az internetes átverések, az adathalászok és más bűnözők pedig egyre kreatívabbak. Az online csalások végrehajtása óriási üzlet, miközben a hagyományos, fizikai térben egyre nehezebb bűncselekményt elkövetni a lebukás veszélye nélkül. Aki nem figyel a kiberbiztonságra, könnyen telefonos vagy banki csalás áldozatává válhat.

 

csalás Sárvár online
Kapcsolódó cikkek