Közélet

Autósüldözés: ismét nem mond igazat és magyarázkodik a főpolgármester

Lebuktak Karácsony Gergelyék: nem csupán a tíz évnél idősebb járművek kitiltásáról van szó, hanem cél az autós közlekedés területének csökkenése és az autóhasználat drágítása – állítja friss videójában Szentkirályi Alexandra.

„Karácsony Gergely főpolgármester azt állította, nincs szó a tíz évnél idősebb személygépjárművek kitiltásáról, ugyanakkor Karácsonyék lebuktak, fény derült rá, min dolgoznak titokban a Városházán, mik a céljaik, hogyan tennék tönkre a budapestiek életét” – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra volt kormányszóvivő, a Fidesz főpolgármester-jelöltje Facebook-videójában.

_CZ_4356
Fotó: Kurucz Árpád

A nyilvánosságra hozott felvételekből kiderül, igenis szó van bizonyos korlátozásokról, Ámon Ada, a Budapesti Klímaügynökség vezetője ugyanis arról beszélt, kijelölnek úgynevezett zero emission zónákat vagy alacsony kibocsátási zónákat, „dolgoznak ilyesmin is a BKK-val”. (Ami miatt ez kiemelten fontos, hogy ilyen intézkedéseket, főleg a zéró károsanyag-kibocsátást jelentő korlátozásokat, tiltás nélkül lehetetlen kivitelezni.)

Szentkirályi Alexandra rámutatott, ezeket ők tervezik, ezen dolgoznak, és le is tagadják. De mindenképp fokozatosan adagolják, a politikus szerint ez kiderült a felvételből, amelyen Ámon Ada arról beszél, hogy az autós közlekedést terét fokozatosan szűkítik.

Szentkirályi Alexandra zárszavában úgy fogalmazott, „elég az őrületből”.

 

 

Szentkirályi Alexandra személygépjármű Városházán
Kapcsolódó cikkek