BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kézigránát-robbanásban sérült meg egy horvát tűzoltó

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden. A rendőrség a padláson több fegyvert és robbanószert is talált.

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban – közölte szerdán a rendőrség.

Portrait,Of,A,Fireman,Wearing,Firefighter,Turnouts,And,Helmet.,Dark
Fotó: Gorgev

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett. A városban hirtelen érkezett vihar okozott károkat.

A rendőrség közleménye szerint több fegyvert és lőszert is találtak a ház padlásán, amelynek a teteje villámcsapás következtében gyulladt ki, valamint két kézigránátot is, amelyek közül az egyik felrobbant. A detonáció a szomszédos házakban is kárt okozott.

A ház egy 72 éves özvegy nő tulajdona, akinek volt férje ellen korábban már nyomozást indított a rendőrség, de akkor nem találtak nála illegális fegyvereket.

A horvát rendőrség 2007-ben hirdette meg azt a Kevesebb fegyver, kevesebb tragédia elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében a lakosság mindenféle jogi következmény nélkül leadhatja a délszláv háborúból nála maradt fegyvereket és lőszereket. Azóta több tonna robbanószert, több százezer lőfegyvert és több millió különféle lőszert szolgáltattak be a hatóságoknak az állampolgárok. A padlások, a raktárak és a pincék azonban továbbra is nagy számban rejtegetnek illegális fegyvereket és robbanószereket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.