BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Örök kérdéseket boncolgat a Majdnem menyasszony című film

Több ezer látogatót vonzott Balatonfüreden a Könyv-bor-jazz fesztivál a hétvégén. A rendezvényen a nézők megtekinthették a Majdnem menyasszony című romantikus játékfilmet, amely a szintén a hét végén zajló Magyar Mozgóképfesztiválon megkapta a legjobb jelmez díját.

Balatonfüreden a Könyv-bor-jazz fesztivál nem csupán több ezer látogatót vonzott, a nézők megtekinthették a Majdnem menyasszony című romantikus játékfilmet is. A filmről és a kulisszatitkokról az alkotók és az egyik főszereplő beszélgettek a közönséggel a balatonfüredi Vaszary Galéria hangulatos teraszán – számolt be a Magyar Nemzet.

A Majdnem menyasszony című film február óta hatalmas siker. Balatonfüreden is vetítették, a róla szóló beszélgetés is többeket érdekelt / Fotó: Megafilm / Facebook

A beszélgetés fókuszában az irodalomi művek filmadaptációja állt, hogyan lesz egy regényből forgatókönyv, a mai társadalom számára mennyire fogyasztható egy történet könyvként és filmként. A Megafilm Service produkciójában, Pacskovszky József Balázs Béla-díjas rendező rendezésében készült Majdnem menyasszony című film Herczeg Ferenc A fehér páva című 1911-es regényén alapul. A századelőn játszódik, de olyan, mindig aktuális kérdéseket feszeget, mint a női önrendelkezés és a család szerepe – ismerteti a lap cikke.

„Igaz, sokat változtattunk az eredeti mű, A fehér páva című könyvhöz képest – osztotta meg a közönséggel Somogyi György. – Jeleneteket és karaktereket vontunk össze, szűkítettük időben a történetet, ugyanakkor olyan pillanatokat is beletettünk a filmbe, amelyek az eredeti regényben nem szerepeltek. Érdekes játék lenne összevetni a könyvet, a forgatókönyvet és a filmet” – tette hozzá.

A film februári premierje óta hatalmas siker. 

A keserédes humorú történetben kulcskérdés a szerelem és a választás lehetősége. A világháború előtti otthonos, hosszú távra berendezkedett életet mutatja be egy eladósorba került lány szemszögéből.

A történet szerint egy fiktív kisváros, Varjas életébe megérkezik a vasút, amely majd összeköti a települést Budapesttel, és ez visszavonhatatlan gazdasági-társadalmi változásokat hoz az ott lakók életébe. Van, aki ezeket meglovagolja, mások ellenállnak, és akadnak olyanok, akik társadalmi szempontból belehalnak. A film hősnőjének, Ábel Marikának, a helyi szatócsbolt tulajdonosa lányának életébe két férfi is érkezik: a racionális, számító mérnök, aki a haladás embere, és a romantikus, ámde házas báró, aki inkább a múltat képviseli. Amikor a modern világ már a családja megélhetését veszélyezteti, Marikának döntenie kell. Eljut egészen az esküvőig, de végül olyan utat választ, amivel mindenkit meglep.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.