Logisztika

Megújul a mozgólépcső a Batthyány téren

Szeptember 6-tól felújítás alá kerül a batthyány téri mozgólépcső, ugyanis megbízhatósága az elmúlt időszakban jelentősen csökkent.

A Batthyány tér metró- és HÉV-állomáson az aluljáróból a térre vezető mozgólépcsőt felújítja a BKV, így az a munkavégzést követően gyorsabban, nagyobb szállítási kapacitással áll majd az utasok rendelkezésére. A felújítás ideje alatt az aluljáróból a Batthyány tér a villamosmegálló, valamint a tér északi oldala felé vezető lépcsőn át érhető el – írja a BKV közleményében.

A mozgólépcső szeptember 6-tól, várhatóan december elejéig lesz lezárva. Az aluljáró és a felszín között elhelyezkedő három régebbi gyártmányú, 44 éves mozgólépcső megbízhatósága az elmúlt időszakban csökkent, ezért vált szükségessé cseréjük.

A munkavégzés volumenét jelzi, hogy a régi elemek szétszerelését követően daruval történik majd a kiemelésük, ezt követően különféle geodéziai mérésekre, majd az új szerkezet beemelésére, összeszerelésre és beállítására kerül sor. Ez idő alatt a Batthyány térre, illetve a Bem rakpartra az aluljáró lépcsői vehetők igénybe.

BKV mozgólépcső Batthyány tér
Kapcsolódó cikkek