Logisztika

Átlagsebességet mérne ezentúl a rendőrség

Az átlagsebesség-mérés rendszerének bevezetésén dolgozik a rendőrség; az Országos Rendőr-főkapitányság ezt azzal indokolta, hogy folyamatosan keresik a lehetőséget a balesetek számának csökkentésére.

Halmosi Zsolt, a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes az InfoRádiónak adott nyilatkozatában azt mondta: az átlagsebesség-mérés jó módszer lehet a rendőrség kezében, és a VÉDA-rendszer erre is alkalmas lehet, hiszen felkészítették arra, hogy a fix és mobil berendezések között átlagsebességet mérjen.

A kollégáim most dolgoznak annak a rendszernek a kialakításán, amely majd lehetőséget biztosít arra, hogy – ha a jogszabályi feltételek meglesznek -, alkalmazható lehessen ez a módszer

– jelentette be a Halmosi Zsolt, hozzátéve, ezzel a mérési metódussal kiküszöbölhető a rendszer azon gyengesége, hogy az autósok kizárólag a traffipax környékén tartják be a sebességkorlátot. Jelezte, hogy idén már 432 ember vesztette életét közúti balesetben.

Fotó: Sóki Tamás

A rendőrség az MTI érdeklődésére azt írta, folyamatosan értékelik és elemzik a közlekedési helyzetet, keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel a hazai jogszabályi környezetnek megfelelően, a szabályosan közlekedők legkisebb mértékű zavarásával,

ugyanakkor hatékony módon csökkenthető a balesetek száma és javítható a közlekedési morál.

Ehhez többek között nemzetközi tapasztalatok megvalósíthatóságát, azoknak a magyarországi közlekedési kultúrába való adaptálhatóságát is vizsgálják – írták.

rendőrség átlagsebesség mérés
Kapcsolódó cikkek