Logisztika

Nyár végéig rázós lesz a Váci út

A 3-as metró északi szakaszának buszos pótlása igencsak megviselte az útvonalat, amelyet több mint 250 millió forintból tesznek majd rendbe. Közben a BKK is asztalhoz ül a szakszervezetekkel.

A tervek szerint augusztusban újítják fel a Váci úton kialakított buszsávot – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) a Világgazdaságot. A több mint tíz kilométer hosszú szakaszt azért kell rendbe tenni, mert a 3-as metró északi szakaszának modernizálása miatt a Lehel tér és Újpest-Központ megálló között 2017 novemberétől ez év március végéig a tömegközlekedésben pótlóbuszok szállították az utasokat. A gyorsabb haladás végett a vonalon végig felfestették – az Árpád úton szakaszosan is – a buszsávot, ami miatt a Váci úti három sáv helyett ebben az időszakban csak kettőt használhattak az autósok. Az elkülönített aszfaltcsíkot a majdnem másfél év alatt rendkívüli megterhelés érte:

naponta 60 csuklós busz használta, a járművek csúcsidőszakban 45 másodpercenként követték egymást. Így munkanapokon 24 óra alatt több mint 1600 járat koptatta az útburkolatot.

Fotó: Kallus György

A BKV által megbízott kivitelező mostanra minden ideiglenes buszsávot megszüntetett, a Váci út mindenütt újra három sávon áll a gépjárművel közlekedők rendelkezésére

– írta a BKK lapunknak. Elszórtan még sávelhúzások vannak érvényben, és néhány helyen – például a Gyöngyösi utcai metróállomásnál – az ideiglenes buszperonokat is le kell bontani, ezt a munkát ezen a héten végzik el, ahogyan a Róbert Károly körút – Váci út csomópont eredeti állapotát is most állítják vissza.

A Váci úton, az egykori buszsávban sűrűn előforduló kátyúk és egyéb úthibák eltűnésére tehát a nyár végig biztosan várni kell. A munkát a Budapest Közút Zrt. végzi majd el fővárostól e célra biztosított nettó 257 millió forintból.

A teljes cikket a Világgazdaság hétfői számában olvashatja

3-as metró felújitás buszsáv BKK váci út bértárgyalás
Kapcsolódó cikkek