Logisztika

Vasárnaponként sűrítik a reptéri járatot

A 100E járatok március 31-től egyelőre csak vasárnaponként közlekednek sűrűbben, a korábbi húsz helyett tízpercenként indulnak.

A Budapest belvárosa és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között közlekedő 100E busz utasainak száma a 2017-es vizes világbajnokság idején – amikor bevezették a járatot – napi háromezer fő volt, az év elejére azonban megduplázódott a forgalom, elérte a hatezer főt – közölték a Világgazdasággal a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK).

Fotó: Kallus György

A 100E járatok március 31-től egyelőre csak vasárnaponként közlekednek sűrűbben, a korábbi húsz helyett tízpercenként indulnak, hétfőtől szombatig azonban marad a húszperces követési idő. Legutóbb tavaly nyáron módosították a menetrendet, akkor harmincról húsz percre sűrítették a járatot.

A mostani változás miatt szerződésmódosítás jelent meg az közbeszerzési értesítőjében, a TED-en, amelyből kiderült, hogy a megnövekedett utasforgalom miatt 8 százalékkal emelik a Deák tér és a Liszt Ferenc repülőtér között közlekedő buszok maximális teljesítményét.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

reptéri busz BKK 100E autóbusz
Kapcsolódó cikkek