Logisztika

Megbénult a közlekedés Hollandiában a nyugdíj körüli vita miatt

Nagyjából nyolcvan járatot töröltek kedden az amszterdami Schiphol repülőtéren a nyugdíjkorhatár emelése ellen meghirdetett országos sztrájk miatt.

Nagyjából nyolcvan járatot töröltek kedden az amszterdami Schiphol repülőtéren a emelése ellen meghirdetett országos sztrájk miatt, amely komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben egész Hollandiában.

Egyebek mellett a KLM holland nemzeti légitársaság, illetve a fapados Ryanair és Easyjet is járattörlésekre kényszerült. Előbbi azonban ingyenes átfoglalást tett lehetővé az utasai számára.

Azt tanácsoljuk, hogy amennyiben lehetséges, halasszák el az utazásukat

– írta a KLM.

Madelon van der Hof, a légikikötő szóvivője arra figyelmeztetett, hogy késésekre kell készülni a nap folyamán.

Utasok sétálnak az elnéptelenedett amszterdami Központi pályaudvaron 2019. május 28-án, a közlekedési dolgozók 24 órás munkabeszüntetése idején. A sztrájk főleg a busz, villamos, metró és vonatközlekedést érinti.
Fotó: MTI/EPA/ANP/Remko De Waal

A szakszervezetek által szervezett egynapos munkabeszüntetés a vasúti, illetve a metró-, a busz-, a villamos- és a hajóközlekedést is érinti. Óránként mindössze négy vonat közlekedik a Schiphol repülőtér és Amszterdam között, a szokásos 25 helyett. Az országban hatalmas dugók alakultak ki a tömegközlekedés akadozása miatt.

Több egyetem is elhalasztotta a keddre tervezett vizsgákat, miután a hallgatók egy része nem tudott bejutni.

A sztrájkolók azt akarják elérni, hogy a kormány 66 évben rögzítse az állami nyugdíjkorhatárt, azt ne lehessen emelni, valamint hogy a összege kövesse az inflációt.

Amszterdam járattörlés sztrájk nyugdíjkorhatár
Kapcsolódó cikkek